165 “οκτάμηνοι” σε δύο δόσεις στην Παιονία

dca6745fdbb9da5b038270324f6ced2f_XL

Άμεσα ωφελημένος από το νέο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας είναι ο δήμος Παιονίας. Περιλαμβάνεται στους πρώτους 17 δήμους απ’ όλη τη χώρα που θα εντάξουν στην δύναμή τους προσωπικό για εργασία 8 μηνών.

Στους δήμους αυτούς θα απασχοληθούν περί τους 6.950 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων. Το συνολικό Πρόγραμμα για όλη τη χώρα αφορά σε 19.500 εργαζομένους με σύμβαση 8 μηνών.
Για το δήμο Παιονίας έχουν εγκριθεί 165 θέσεις, από τις οποίες οι 83 προβλέπονται να “πιάσουν δουλειά” στις αρχές Ιουνίου 2016. Οι υπόλοιποι 82 θα απασχοληθούν από το 2017. Οι συμβάσεις γίνονται μέσω ΟΑΕΔ και αφορούν κατηγορίες με τα συνήθη χαρακτηριστικά (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, ηλικία κλπ).

Ο δήμος Παιονίας ήδη από χθες Τετάρτη 6 Απριλίου έχει αποστείλει στον ΟΑΕΔ τον σχετικό κατάλογο με τις ειδικότητες που προκρίνει. Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι εργάτες (περί τους 30) που θα απασχοληθούν στην καθαριότητα, το πράσινο κλπ. Ζητούνται επίσης 7 διοικητικοί, 6 βρεφονηπιοκόμοι και ανάλογος αριθμός κοινωνιολόγων, μηχανικών κ.ά.

Και 80 έκτακτοι λόγω Προσφυγικού

Ο δήμος Παιονίας ασφαλώς και δικαιούται έκτακτη ενίσχυση σε προσωπικό λόγω του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού ζητήματος. Προς το σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί αριθμός 80 περίπου συμβασιούχων, οι οποίοι αναμένεται να ενισχύσουν το δήμο εντός του 2016 και οι οποίοι θα απασχοληθούν στις εξειδικευμένες εργασίες διαχείρισης των χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών στα όρια του δήμου.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Υποβολή σχολίου